Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

16 juli, 2012



Igår när klockan ringde var det trolling på Siljan med frugan som gällde. Vi sjösatte båten i Hjulbäck och tanken var att vi skulle fiska pelagiskt mellan skären och öppningen av Rättviken. Men redan på väg ut blev frun halvt sjösjuk så när vi väl fått ut grejerna fick vi söka oss i lite skydd mot den envisa sydvästliga vinden som tryckte på ända från Leksand.
Det började riktigt segt i vikarna men efter ett par timmar mojnade vinden något och vi kunde söka oss ut mot öppnare vatten. När vi kom ut på 30-40 meters djup knarrade så äntligen första rullen nästan direkt! Det var på min sida...
Drillen blev odramatisk och efter nån minut låg en pelagisk jägare på ca 5kg på mattan. Sedan blåste det åter igen upp och vi tog oss på nytt in i vikarna. Det resulterade i 3 snipor runt kilot och 2 dragningar i wobblerna.
När det väl lugnat sig igen bestämde vi oss för en sista satsning pelagiskt innan vi skulle bryta för dagen. Även denna gång högg en bättre gädda ganska direkt vi kom ut över djupt vatten. Denna gången på Marits spö som blev mer eller mindre chockad över tyngden att pumpa in en stor fisk på trolling. Och visst var det en riktigt stor fisk! Med sina 126cm räckte den nästan till för att knäcka Marits PB på 10.7kg men det fattades ynka 2hg.
Men hur kan man misströsta med en 10+ i båten!?

/ TeamPerax, Johan Löfström

1 kommentar:

Marit sa...

Tack för att du är en sån bra guide! :)