Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

10 maj, 2010



Här kommer lite info från tävlingen i Hovran..
Det var jag å Jakob som tillsammans blev "team bottennapp" på C&R tävlingen på Hovran. Alla fiskemetoder var tillåtna, dock var det bara tillåtet med max 4 spön samtidigt per båt! Vi var på plats ganska tidigt å hade 30 minuter att provfiska på. Klockan 8 började tävlingen och vi åkte och ställde oss grunt på ca 1 meters djup. Jakob fick tidigt en liten gäddsnipa och drog snabbt efter det en till! Men det verkade som det bara stod småfisk grunt så vi förflyttade oss till lite djupare vatten. Vid kl.09:30 smällde det till i mitt spö å jag kände att det var en skaplig fisk på. Jodå! Ett jättehuvud och en lång slank kropp lyftes upp i båten å vi kände på oss att det kunde vara vinnarfisken (det var först å främst en tävling där alla gäddor man fick mättes å sedan lades ihop till en totallängd. Men det var också längsta gädda som gällde.)
Hon mätte 110cm men hamnade på ganska blyga 7,6 kg. En typisk Hovran fisk helt enkelt! Efter några stendöda timmar provade vi grunt igen! Jakob som naturligtvis hade tjuvat åt sig det bästa Buster jerket, som levererat bäst under dagen drog snabbt 3 små snipor till!
Vi tyckte det skulle vara lite pinsamt om vi skulle vinna på en massa 50 centimters fiskar så vi drog ut lite djupare igen! Nästan direkt fick vi lite större fiskar. Jakob lyckades bland annat få en gädda på 100cm prick.
På prisutdelningen kände vi oss ganska nöjda och säkra på en seger med våra 13 gäddor på totalt 915cm! Dom började med tävlingens längsta gädda och det blev min på 110cm! :)
Men tyvärr hade ett lag lyckats skrapat ihop över 1200cm gädda så våra 915cm räckte inte hela vägen! Dom som kom 3:a hade för övrigt fått ihop runt 400cm fisk.
Det var för övrigt en väldigt blåsig dag med nordliga vindar och klarblå himmel.
På fredag bär det ut på nya äventyr! Då ska jag guidea Jon till en abborre på 1kg+!!!

Skittfiske på er!

/Team Perax, Daniel Ström

Inga kommentarer: