Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

26 mars, 2013

Ny sjö, verkar het!

Har under helgen testfiskat en sjö jag länge vart sugen på. Har hört om riktigt bra fiske här på senhöstarna med flera riktigt feta gäddor. Sjön ligger bara fem minuter från min mors föräldrahem och jag har haft vattnet mitt framför näsan hela tiden utan att riktigt gett det en chans.

I helgen var det ändå dags. Min kusin från stockholm följde med som sällskap och vi hade två riktigt fina soliga och ganska händelserika dagar på sjön. När vi packade ihop på söndagen kunde vi summera totalt sex gäddor, inte de riktiga monster man alltid hoppas på men ändå klart godkänt. De tre största mätte in över 100 cm. 108,105 och 100 cm. Gäddorna var väldigt smala men hade en makalöst fin täckning med klargul buk.

De större gäddorna krävde stora beten, hade satt ut väldigt blandat men det var bara de stora betena som levererade. Id och mört på ca. 3 hg.

Denna sjö ska jag pröva fler gånger, längden verkar finnas i alla fall och vad jag hört så verkar konditionen variera kraftigt, antingen smällfeta eller smala som cykelslangar. Nästa gång kanske jag får en smällfet!:)

Hoppas ni får en trevlig påsk, det kommer jag få då det blir väldigt mycket fiske! /Viktor

09 mars, 2013

 

Efter Viktors framgångsrika kvälls-/nattfiske sent i höstas har jag blivit inspirerad och ska satsa lite på pelagiskt ismete i skymmning nu under slutet av vintern och våren. Första passet gjorde jag i torsdags och kom ut på isen vid 12-tiden. Fisket bedrevs över 15-20 meters djup med STORA mörtar och idar hängades 1-3m under iskanten. Det blev till en början en väldigt trög historia med bara två utdrag med spottad betesfisk som följd på dom första 5 timmarna! Solen gick ner ca kl. 17.00 men det sista hugget skulle vänta på sig nästan en timme till. Med väldiga svårigheter att se vipporna kunde jag ändå upptäcka ett hugg på ett av mina ytterspön. När jag kom fram till hål var senariot exakt lika som dom tidigare två tappen. 5-6m lina utdraget men så helt stilla och linan hängandes rakt ner. Men så när jag suttit och tittat på linan i ca 15-20 sekunder började det hända grejer. Lina formligen sprutade av rullen och jag stramade upp lina och dunkade i ett hårt och bestämmt mothugg.
Minuterna senare har jag landat, vägt och mätt en härligt överviktigt tjej på 8.5kg och 100cm.
Jäkligt kul att redan första försöket med skymmningsismete lyckas!

Sign / Johan Löfström.

04 mars, 2013

Stor isgädda

I år har jag hittills tagit det väldigt lugnt med fisket och de få pass jag vart ute på har inte gett särskilt mycket.
Målet ligger fast på att ta en 10+ innan isen går och igår var det i alla fall väldigt nära! jag och några kompisar trotsade Prognosen som visade på stormbyar och gav oss ut på sjön. Dagen bjöd på strålande sol och något som liknade en ljummen vårbris, hur ofta har man personalfest på SMHI undrar man ibland? Fisket var trögt, bara två landade fiskar!!! En av dom gjorde det dock värt att ha åkt ut. Andreas Gradéns ruskigt fina gädda på 13,15 kg. och 119 cm, riktigt kul att få vara med och landa och bevittna en så stor fisk från isen! Stort grattis Andreas till PB! En riktigt fin dag med vasalopp i mobilen och värmande vårsol.

Inte mycket snö kvar på isen nu, istian närmar sig!

 Skitfiske! /Viktor