Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

26 februari, 2013

Mörtfångst med mörtstugor

Jag och Johan har sedan i höstas dragit igång en liten satsning på att försöka fånga vår egen betesfisk med hjälp av egentillverkade mörtstugor. Det lilla projektet har vart allt annat än en framgångssaga men har nu på slutet börjat betala av sig. I princip hela December och stora delar av Januari har vi huggit, sågat, borrat upp bara tomma burar (förutom någon enstaka lake och abborre).

 De senaste gångerna har det dock lossnat. Vi har fått mellan 100 och 200 mört varje gång, inte de riktigt stora mörtar alla ismetare drömmer om men ändå mört som är större än "köpmörten" som finns här i närheten. Vi har prövat flera olika ställen utan framgång, till slut fick vi dock tips om ett ställe som gett bra med mört. Burarna ligger nu på ca. 3 meter på kanten mot djupare vatten. Gröten vi använder som bete är inget speciellt. Havregryn, socker, malen anis och linfrön. Gröten kokar man tills den blir ganska fast, sedan rullar man bollar och kastar in i stugan helt enkelt.
Vi hittade en instruktionsvideo för att tillverka stugor på youtube som jag länkar till nedan, de var ganska enkla att tillverka när man fått lite "kläm" på hur man ska vika nätet mm. De är billiga, varje stuga kostar kanske ca.50 kr i material, det enda som behövs är lite fingerfärdighet och tålamod.

Tillverka din egen mörtstuga

Nu verkar värmen vara på väg och snön som ligger på isen försvinner förhoppningsvis i dagarna, därmed borde det bli lite mer fart på gäddorna! Ut och fiska!

Skitfiske! /Viktor

21 februari, 2013

Jag får FÖR stora gäddor!!

Årets skrytinlägg!?.......nä inte riktigt..

Jag har fått en idé om att testa smågäddor(2-3hg) som bete. Har nu i två dagar jagat snipor på två olika tjärnar men det va betydligt svårare än vad jag trodde. En del gäddor blev det men bara sådana runt kilot. Hur gör man för att få dom riktigt små!?

Endast en 3hgs blev det...




06 februari, 2013

Nya stället levererar stort!
Nytt ismetePB! 13.2kg och 125cm
Denna fisk bjöd på den sjukaste fajt jag haft från isen. En sådan TYNGD har jag aldrig någonsin känt i ett ismetespö!

Har även tappat ett jävla godståg men som lossnade efter 5-6 sekunder...




Ismete idag.

Testar ett för mig helt nytt vatten när det gäller ismete. Körde en gång här med båt i somras och tyckte det såg fint ut.
Bra start med fisk på 92, 93 och 95cm i ett trippelhugg! Vägde bara första(minsta) 6.1kg