Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

31 maj, 2012

Igår var jag och min adept "Piloten" ute på lite regnbågsfiske. Ok, korten på bordet direkt då... Vi hade fått nys om att en kasse hade gått i förra veckan så vi bestämde oss för att pröva lyckan. Efter sisådär en vecka så börjar Regnbågen lära sig vad som går att äta och vad man fastnar på, så vi förstod att de inte skulle bli helt enkelt. När en kasse går så sprider det sig ganska fort å sammanlagt var det väl en 5-6 båtar ute under de här passet. Vi ankrade upp och insåg ganska snart att de skulle bli tufft att klämma någon båge. Mask, Powerbait, spinnare och diverse småwobblers blev totaldissade! Visst kom de upp någon liten båge här å där men de var inget vidare fisktryck! Plötsligt knäckte vi kombinationen! Vinnaren var en Strike Mustang Minnow! Regnbågarna blev som galna! Vi hade hugg på var och vartannat kast! Vi såg många långa blickar från närliggande båtar å de var nästan roligast av allt! :) På kvällen så avnjöt vi några bågar hemma å de va så sjukt gott! Så alla regnbågsskeptiker, fortsätt gärna döma ut regnbågen som sport- och matfisk...desto mer blir de över till mig! ;) Här kommer receptet: 4port - 2st hyfsade "älvrudor"/Regnbågar, 2 dl matlagningsgrädde, salt & citronpeppar, 8st potatisar. Gör såhär: Rensa fisken, salta och citronpeppra inuti. Lägg dem i en ugnsform å häll i grädden. In i ugnen på 225°C i ca 30min. Skala, koka & pressa potatisen! Avnjut med en klick Creme Fraise och en knäckemacka! Nu har jag klämt en massa regnbågar och några riktigt fina abborrar på betet, så frågan är hur Strike Mustang Minnow kommer att funka på öring!? :) De ska jag ta reda på vid tillfälle! Skittfiske! /Team Perax, Jon Persson

22 maj, 2012


I söndags var de dags igen. En vända till min goa vän "Gösdrottningen". Ni som följer Cecilias eller CWC's blogg vet att hon har gjort en riktigt bra vår och hon och hennes vänner har tagit många fina firrar. Själv jagar jag ju fortfarande min första gös över 4kg å sånna fiskar kommer upp i Cecilias båt i stort sett varenda fiskepass som hon är ute! Med mig denna dagen hade jag med en god vän som jag försöker skola in i fiskets värld. Han går under sitt alias "Piloten" och har omskrivits i denna blogg tidigare då han fiskade skiten ur mig när vi var ute och jagade stor abborre. Då tog han några mäktiga borrar på 1,2kg & 1,4kg, å tänk - han hann inte mer än att doppa sin Fin-S jigg så satt där en grann abborre! :) Dock inte över kilot denna gången.. På vägen till Cecilia så hade jag skrutit om hur säkert de var att han skulle få peta upp sin första gös denna dagen, han hade t.o.m fått mig att slå vad om 4000kr om han inte skulle få någon. (Något han hade fått se sig i stjärnorna efter) ;) Strax efter Pilotens abborre kom så första gösen för dagen. Jag hade lyckan att få den på mina grejor och så även gös nr.2. Båda på Fin-S jigg. Men efter de slet vi ont, ja de var riktigt trögt denna dagen.. Strax innan lunch så lyckades jag dock att peta upp ännu en helt ok gös på strax över 2kg... Vi åkte i land och laddade batterierna med Pilotens förträffliga pastasallad. Direkt efter lunch så fick vi en lektion i varför Gösdrottningen är drottning... Cecilia såg ett pelagiskt eko på sitt lod. Jag och piloten höll på att krafsa botten med våra jiggar just då så Cecilia släppte på den själv. Plötsligt small de å hennes vertikalspö stod i en härlig böj! Upp kom en fin firre på 4kg. Vi fiskade vidare och hoppades på att de släppt lite, men icke! Resten av turen blev vi guidade av Drottningen och plötsligt hände det, Pilotens spö böjde sig och upp kom hans första Gös och tillika nytt PB på 2,2kg! Lyfter på hatten och gratulerar! :) Själv fick jag under tiden 3st till gösar i 1,5kg - 2,2kgs klassen. Totalt fick vi 8 gös och 1 borre denna dagen, nu längtar jag till att pricka en dag när gösarna är riktigt i stöten. Undrar hur många 3 pers kan pilla upp då på en dag?? Skittfiske på er! /Team Perax, Jon Persson

13 maj, 2012

Som ni kanske vet så har jag och Jon nu under våren varit vid dammen vid Limsjön och håvat gäddor och hjälpt dom vidare uppmot deras lekplatser. I och med att gäddorna nu slutat stiga tänkte jag mig på en liten sammanställning på de gäddor vi håvat.
Jämfört med förra året har det stigit helt galet mycket mer gädda iår, men tyvärr inte dom där riktigt RIKTIGT STORA! Största noterade i år vägdes till 14.7kg.
Totalt så håvade vi uppskattningsvis mellan 200-250st gäddor varav 53st av dom var över 100cm.

Nu har även abborren så smått börjat stiga i ån och jag hoppas inom nån vecka kunna visa upp nån håvad storabborre! Även mörten börjar samlas i mynningen och braxen leker för fullt ute i älven.

TeamPerax / Johan Löfström
I och med att säsongen till stor del kommer ägnas åt att försöka ta en gädda på 15kg+ på trolling så har jag även uppgraderat trollingutrustningen för i år.
Mina Tica Seaspirit såldes av efter hösten och in med 10st nya rykande fräscha Shimano Tekota 500LC och självklart laddade med ny StrikeWire Extreme . Jag har aldrig tidigare fiskat med någon Tekota men detta ska ju vara bland det bästa man kan äga i kategorin trollingrullar så jag är säker på att jag kommer bli mer än nöjd!

Recension kommer under säsongen..


Tidigare säsonger har jag testat runt lite bland olika trollingspön och äntligen hittat rätt!
I mitt tycke finns det bara ett enda spö på marknaden som står pall riktigt tung gäddtrolling.
BFT Heavy Trolling!
Ett spö på 8.6fot och med en ryggrad som gör att det går att pumpa in en gädda på 10kg+ i fart inom några minuter så att fisken inte drar på sig för mycket onödig mjölksyra. Ett MÅSTE om man nu skall släppa tillbaka sina gäddor!
Jag har "gästfiskat" i en del andra båtar under förra året och det är lite skrämmande att se vad vissa trollar gädda med för slags leksaksspön... Med vissa spön är man t.o.m tvungen att lägga i backen för att ens få in en meter lina på en 6-8kgs gädda.
Samtidigt har jag hittat ett par spön till (UglyStick Gold Tiger, RonThomson Hardcore) som är dugliga till gäddtrolling men inte alls i samma höga klass som BFT-spöna.

Så en liten uppmaning till folk: Fiska med rätt utrustning till rätt tillfälle!


TeamPerax / Johan Löfström

02 maj, 2012

Gösta

Igår fick jag följa med CWC Fishingteam's Gösdrottning, Cecilia Grönberg ut på ett göspass! Sjukt kul för mig som inte brukar gösfiska så värst ofta. Med oss i båten hade vi oxå en mycket trevlig kille vid namn Tommy Suomela. Vädret var väldigt fint, soligt och stundtals helt vindstilla. Dock inget väder som passar om man vill bända leksugna gösar uppe på, och runt om steniga grynnor. Jag måste ändå säga att vi lyckades ganska bra med facit i hand. Dels för att Cecilia ganska snart visade oss var skåpet skulle stå med en riktigt fet Rompukegös på 87cm och 6,5kg. Men oxå för att vi fick en rad hyfsade gösar som snuddade vid 3kgs strecket + ett par fina abborrar som inte kunde låta bli våra ShakerShads och Fin-s jiggar! :)
 Själv fick jag 7st gösar och två fina abborrar men någon GrandSlam gös blev de inte under första passet. Men vad gör väl det, sällskapet var kanon och en del fisk fick man ju oxå känna på. Är riktigt taggad för att ge mig ut igen någon gång snart.

 Skittfiske på er!

/Team Perax, Jon Persson