Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

23 februari, 2012




I söndags åkte jag, Jon och Jonas Nyström iväg och testade ett nytt vatten i Falutrakten som jag fått nys om på jobbet hos Vestlis Fiske.
Dagarna innan hade jag hört om riktigt bra fiske med både 3 och 5 fiskar över metern på samma tur.
Vi placerade våra grejer i en smalare vik av sjön. Jonas satte sina spön längs det djupare vänstra landet, jag satte mina spön mitt i viken runt ett grund och jon i den grundare och mer vegetationsrika delen på högra sidan.
Redan efter en timmes fiske visde det sig väldigt tydligt att Jonas hittat både rätt djup och område för dagen. Jonas hade både 3 och 4 gånger fler hugg än mig och Jon tillsammans och han drog även dom två överlägset största för dagen.
Den största för dagen vägde en bit över 7.5kg och spräckte skamgränsen 100cm med ett par, tre centimeter. Ingen riktig bjässe men oj vilka väckra gäddor!
Mörka, kritvit buk och en otroligt intensiv teckning. En annan sak vi la märke till var att dom två största vi fick hade Enorma huvuden men utan att för den sakens skull vara märkbart slanka!

Denna sjö kommer vi gärna tillbaka till under året...

/Johan Löfström, TeamPerax

13 februari, 2012



Till alla er som trodde att den forne Gäddkungen Daniel Ström var död vill jag bara säga, The KING is back! Vinterfiske har aldrig varit Dannes grej men när vi pratade i förra veckan så verkade han ändå rätt sugen så vi beslöt oss för att åka ut på ett pass till helgen. Vi körde sex spön var och när vi höll på att rigga spö nummer sju så small det på spöt vi satt ut precis innan. Danne är på tå och är framme på nolltid. Linan sprutar och Danne gör mothugg! - Jo, den verkar fin. Säger en något ovan Danne. Kommande 10min kan vi bara konstatera att den är fin, RIKTIGT fin! Till sist så lyckas jag styra upp henne i hålet och vi konstaterar att Danne har fångat en riktig drömfirre, en sån där som vi andra gökar har jagat dom senast 7 åren!
Gäddan mätte 121cm och vägde 12kg prick med sin granna rompuka. Efter någon minut fick hon återvända ner i djupet igen och jag undrar vilken som var gladast av henne och oss.
Resten av dagen bjöds det på sniprace och varmkorv med lyxräksallad! Snyggt fixat där Danne! :) Gissa om det är någon som kommer fastna för det här med ismete!? :) Nu sitter jag på jobbet och dagdrömmer om när det är min tur att få bända tungt, för den dagen kommer, förr eller senare!

/Team Perax, Jon Persson

12 februari, 2012



För ett par dagar sedan gav jag mig ut på vad jag trodde skulle bli en mer eller mindre omöjlig uppgift! Ismete på Siljan efter sjöns pelagiska STORgäddor.
Jag parkerade bilen i Rättviks hamn och knatade sedan 15min rakt ut på Rättviken.
Mina 12 spön sattes ut på djup mellan 15 och 35m men med mörten/braxen dinglandes på ca 4-5 meter under isen.
Dom första 3 timmarna var riktigt tröga utan det minsta livstecken, men kommande 2 timmar blev en mindre en succè.
En tjock 96cms följdes av två bomflagg innan dagens godkända gädda entrade isen. En välgödd madame på 101cm och nånstans runt 7 - 7.5kg.
Dagen avslutades med en riktigt idiothugg. Linan formligen sprutade av rullen och fisken hade hunnit fått ut 180fot lina innan jag hann fram och kroka i ett riktigt stumt mothugg. Men efter att ha fajtat fisken i ca 90 sekunder händer tyvärr det som inte får hända. När jag står och pumpar in fisken tappar plötsligt krokarna sitt fäste och allt blir lugnt och stilla. Min troligtvis första "is-tia" är borta.
Riktigt surt, men nu vet jag Siljan pelaggäddor inte är helt omöjliga och det kommer bli fler satsningar framöver i vår!

För min del så kommer nu dom 2-3 kommande veckorna ägnas åt en riktig storsatsning på en REG-lake. Första passet blir troligtvis på tisdag, så håll utkik på bloggen!


/TeamPerax, Johan Löfström.

09 februari, 2012



Jag snubblade just in på FishEco's hemsida å fann då denna tävlingen! Många av er kanske redan känner till den, men för mig va det en spännande nyhet! Så jag passar väl helt enkelt på att slå ett slag för tävlingen! :)
Tävlingen går ut på mest centimeter gädda räknat på 5 fiskar. Tävlingstid är 1/1-16/9 2012!
Klicka in HÄR om du vill veta mer om tävlingen! Game on! :)

Skittfiske på er under 2012!

/Team Perax, Jon Persson