Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

26 oktober, 2011


Får Nästan plats på plankan.


Härligt jämntjock..


och med en rejäl buk. 112cm 11.9kg


10.1kg och 112cm


Som oftast på Siljan. En urläcker leopardmage!


10.7kg, 113cm.






I söndags var det åter dags för trollingtävling på Siljan. Denna gången var det Team VansbroByggshop som stod för arrangemanget.
Regler för dagen var mätbräda och sammanlagd längd av dom 5 största gäddorna.
Eftersom Jon var hemma och firade sonens 3-årsdag följde gäddkungen Viktor Dehner med som gast denna dag. Taktiken var solklar när startkottet ekade över Olsnäsviken!

- Du Viktor, har du fiskat uppmot Sollerön nån gång?
- Nej, har du?
- Nej, men då kör vi på det!
- Okej!

Väl framme i vårt tilltänkta område saktade vi ner på farten och såg lodet klocka in på 34 meters djup men steg snabbt upp mot 8-10m. Vi insåg att vi hittat en fin brant och bestämde oss snabbt för att försöka fiska av denna kant. Dock efter mycket krångel vid utlägg hade vi helt kommit ur kurs och istället kom vi in i ett område som bara var 3-5 meter djupt. Efter väldigt många svordommar och 4-5 bottennapp i rad får vi uppleva två helt obeskrivliga timmar. På närmare bestämmt 106 min drar vi 3st gäddor med längderna 112cm, 112cm och 113cm. Alla över 10-kilosgränsen!!
Viktor fick äran att bända upp dom två största på 10.7kg och 11.9kg medan jag fick 'nöja' mig med en gädda på 10.15kg.
Senare under dagen dog grundfisket ut och vi fick istället söka fisken lite djupare. Runt 2-tiden hade vi bärgat 3st gäddor till. En '75a' och en 55-centimeters var då dagens 4e och 5e största, och totalt hade vi runt 470cm..
Vi visste att vi hade ett bra resultat men kände ändå att den där 55-centimeters gädda skulle behövas putsas lite ytterligare.
Vi puttrade på i området och med ca en 90 minuters tävlingstid kvar kom så ett hugg på min sida och jag pumpade in den till båten relativt snabbt. En fisk som uppskattningsvis låg på mellan 2 och 3kg och isf skulle mäta ca 70-80cm. Men så precis innan håvning händer det som inte får hända, ett mindre luftsprång och krokarna släpper...
Det blev sista fiskkontakten för oss och nu väntade en nervös väntan innan resultatet avslöjades.
Ganska snabbt förstod vi att det stod mellan oss och Team Blackmaster om segern.

Tyvärr klarade vi bara en 2a plats idag, slagna med ynka 9cm!

1. Team Black master 478 cm
2. Team Perax 469 cm
3. Team Champs of logging 418 cm
4. Team Sit right 369 cm
5. Team Vansbro byggshop 363 cm
6. Team Mking 308 cm
7. Team Jägra 305 cm
8. Team Vidars Safir 0 cm
9. Team Vadå? Fiske 0 cm
10.Team PN Fishing [Diskad]

Ett stort grattis till Niklas i Team Blackmaster till segern. Riktigt bra fiskat!

Om vi bara hade landat den där sista gäddan. Tänk om....

/Johan Löfström, TeamPerax.

10 oktober, 2011



Ja här får man för att man inte är på tå! :) Både Värtan Cup och gäddfestivalen i Blekinge har ju hunnit passera. Kvar blir SGK:s KM den 30:e Oktober.
För övrigt har vi en riktigt het gäddmånad framför oss! :) Så skittfiske allihopa!
Hoppas ni får några härliga turer!

/Team Perax, Jon Persson

04 oktober, 2011



Ja...denna bilden får tala för min gyllene vecka... :) "Å Kristina, guldet blev till sand..." 3 dagars fiske skulle det bli..
Onsdag: Jag och en kompis skulle fiska av ett hett område med levande betesfisk. När vi metade betesfisken så lyckades jag smacka på en braxen på 1,85kg och han en regnbåge på 2,35kg. Tyvärr hade vi inte ETT pet på våra beten denna dagen! Snacka om att pricka fel vik! :)

Lördag: Nu ville jag ha fisk! Gädda förstås! Valde en lite mindre sjö där det sägs ha plockats en hel del gäddor 10-13kg dom senaste tio åren! Denna dagen bjöd på 20 napp på mina trollingspön, 8st gäddor i båten där ingen låg över 4kg. Största jag såg för dagen var en 6a som kastade sig ursinnigt rakt upp i luften och spottade min wobbler! Kul dag ändå för att hamna i ett snip-VM!

Söndag: Heltaggad! Vädret var äntligen rätt! Jag och Johan skulle trolla av ett hett ställe. Efter en timme och några missade napp får jag ett samtal om att det är ett mindre kaos hemma. Som den gode maken och familjefaren man är så tog jag snällt upp grejorna och blev avsläppt på land. Under resten av eftermiddagen/kvällen fick jag några sms ifrån Johan om dubbelhugg hit och tapp dit... Johan lyckades i alla fall dra en som snuddade 6kg, men annars var de rätt kallt!

Vi hoppas att gäddorna kommer igång nu för allt verkar vara förskjutet i år, så snart borde det smälla till och bli grymmebra fiske! Den som fiskar får se... ;)

Kommande: * Lite GODIS till fisket 2012
* Peraxstatistik, september
* CWC-Almanackan Oktober

Skittfiske på er!

/Team Perax, Jon