Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

27 januari, 2011



I år tänker jag försöka förbättra förra årets 7e plats i Meterligan. Det kommer bli väldigt tufft att lyckas och jag inser att jag skulle behöva 3-4st 100cm:s redan från isen. Med detta i åtanke gav jag mig ut på en tur till en välkänd "hotspot".
Det blev väl kanske inte någon jätte men ändå en 101cm:s på 6.1kg och ännu en gädda på 4.5kg. Imorgon fredag åker jag och Jon återigen ut på en satsning på samma ställe. Skulle sitta fint med ännu en hundring då!

Team Perax / Johan Löfström

24 januari, 2011



Detta var riktigt goda nyheter! Surfade in på Fiskejournalens hemsida och läste detta:
"Sportfiskemässan får en fortsättning – även efter årets mässa i Jönköping i april. Kistamässan och branschföreningen Spofa spöfiske har tecknat ett nytt sexårsavtal."
Jag har varit på dom två senaste mässorna nu och det säger jag att har ni inte varit på sportfiskemässorna så åk dit! :) Det är precis hur trevligt som helst!
Vill ni läsa hela artikeln kan ni klicka på den här LÄNKEN! :)
Bild och text lånad av Fiskejournalen.se


/Team Perax, Jon Persson

17 januari, 2011



Vad, var, när, hur, men framförallt VARFÖR får vi aldrig någon lake!? Igår var vi ut på våran årliga laktur jag, Johan och Viktor... "Hä bidde assint´ nö!" [Det blev ingenting!] Som vanligt måste jag väl kanske säga nu... Stället ska visst vara stekhett! En av byggdens tjyvgubbar och till lika lakklubbare har ALLTID sina paraplymjärdar där! Vi sätter oss 10m bort och så händer ingenting trots att vi både pimplar och ismetar..
Nu längtar jag verkligen till islossning jag med! Snön kan ju fara och flyga! :) Några ismetepass ska jag väl hinna med först oxå, men måtte de vara tö ett tag så snön sjunker ihop lite! För pulsa i en halvmetersnö med en fulladdad ismetepulka är då ingen hitt!
Nej nu försvinner jag in i min FiskeJournal ett tag och drömmer mig bort till Hossmoån eller något annat hett ställe...

Ha De!

/Team Perax, Jon Persson

13 januari, 2011



Nu är Meterligan för 2010 på FiskeJournalen.se avgjord. Innan året stack jag ut hakan och skrev till Svenne Andersson på FJ att siktet var inställt på 3st 10 i topp placeringar för teamet! Danne slutade 3:a, Johan kom på en 7:e plats, och jag hamnade på en 13:e plats... Första halvan av säsongen gick hyfsat bra, men sen tvärdog det för mini del.. Men det är bara att ta nya tag, å sticker man ut hakan får man vara beredd på en och annan käftsmäll! :)
Nu står det inte på förrän isarna lossnar hörrni! Dags att ladda på väskorna med nya beten, köpa in de där drömspöet och ladda rullarna med ny fräsch flätlina! :) Två månader kvar tills jag gör premiärturen i älven!

Skittfiske!

/Team Perax, Jon Persson

04 januari, 2011



Ännu en viktig enkät avslutad! Kul att mer än hälften av er läsare gillar att bedriva gäddfiske så sportfiskemässigt som möjligt! :) Till våra 17% "gubbanglare" så vill jag varmt rekommendera ismetet, det är verkligen skitkul! Om ni inte känner för det så har jag en vädjan till er om att ni i alla fall ska använda trekrok på angeldonen i stället för den traditionella angelkroken.. :)
Till er 7 frusna själar som väntar på islossning, håll ut! Nu blir det bara ljusare å ljusare å snart nog varmare å varmare! :)
tack för att ni deltog i enkäten, inom kort kommer nästa enkät upp så håll utkik!

/Team Perax, Jon Persson