Totalt antal besökare: [sedan 14 november 2009]

30 juni, 2010



Här kommer en hälsning ifrån sommarstugan! Har varit ute ett par turer nu för att slipa mitt Abborr-PB och detta var dagen då det skulle ske! Abborren mätte 45cm och vägde 1140g. Hittills så har det bästa abborrfisket skett väldigt grunt för min del. 1-2m nära stora risvålar har varit mycket givande. Den högg över en Strike Mustang Minnow och ja, betet är omhängt för att synas på fotot, den satt med båda krokarna lite längre in i abborren vid fångstögonblicket.
Hur som helst så fick den simma tillbaka efter plåtningen och jag ser mycket fram emot ett möte med den i framtiden! :)

Skittfiske på er!
/Team Perax, Jon Persson

19 juni, 2010



Nu har Danne varit i farten igen. Smygandes i vassarna kunde han jerka upp denna eleganta madame som vägde 10,3kg och mätte 113cm. Jag börjar inse att Danne blir mig övermäktig att knäcka i Meterligan. Personligen tror jag att han vinner eller åtminstone placerar sig topp 3, jag hoppas ni där ute kan ge honom en bättre match än vad jag gör. För egen del är jag rätt insnöad på abborren just nu! Gäddan gapade för övrigt över ett BusterJerk i färgen Hotpike! En riktigt het färg som gett både Danne och mig fina madammer!

Skittfiske på er!

/TeamPerax, Jon Persson

17 juni, 2010




NU börjar äntligen vår abborrföljetång "Jakten på det perfekta betet". Vartefter jag, Johan och Danne får fina abborrar så ska vi försöka komma med lite tips, idéer och betesval till er där ute som läser detta och vill ha lite tips om abborrfisket.
I söndags tog jag en tidig morgontur. Jag gick upp kl. 04.00 för att vara ute på sjön en halvtimme senare. Jag testade igenom hela min arsenal utav utrustning och tillsist hittade jag två vinst givande metoder. Dels kastade jag med CWC's Strike Supersonic vilket visade sig vara ett effektift bete. Tog en del mindre borrar och sedan en på 7hg. Dagens vinnare blev dock jiggen Shaker Shad som lyckades lura upp två fina abborrar åt mig. Dessa två abborrar vägde 9hg och 1kg, gött mos! Ska du jiggfiska rekommenderar jag ett ganska styft spö med mjuk topp t.ex. ett BFT walker vertical. Kör även med en tunn stum lina, alltså en flätlina. Inte tjockare än 0,15mm.
Ha ett riktigt skittfiske nu i sommar så återkommer vi med nya fångstrapporter inom kort!

/Team Perax, Jon Persson

11 juni, 2010



Vad får man om man plussar ihop Daniel "The Champ" Ström med en veckas semester i bra gäddfisketider?? JO!, Man får en hel del stor gädda landad i båten! På tre dagar har Danne dragit inte mindre än 6st gäddor på över 100cm till meterligan. Vikterna på dessa är 6,9kg, 7,0kg, 7,2kg, 7,4kg, 9,4kg & 11,8kg. Å med alla dessa fina fiskar så fick han ihop till ett eget litet bildkollage här på bloggen! :) Team Perax vill även passa på att Gratulera tjejen på bilden i mitten, Jessica Ström (Dannes lillasyster) som slipade sitt PB. Hennes nya PB är 7kg och 108cm! Stort grattis!
Sex av dessa fina gäddor har gapat över ett Buster Jerk och den sjunde föll för en klassisk Pig! Danne vill även passa på att bekräfta att CWC's nya Buster Jerks i Wolfpackserien fungerar alldeles UTMÄRKT!

Jag önskar Danne, Jessica och alla er andra fortsatt skittfiske!

/Team Perax, Jon Persson

08 juni, 2010



Nu är vi i Team Perax i full gång. Dessa tre gäddor är resultatet utav min senaste veckas fiskande. inga bjässar kanske, men väl tre välbehövliga 100-klubbare till meterligan. Just för tillfället har jag en ganska säker 10 i topp plats, vilket känns viktigast. Har börjat sikta på tre i topp i år, sen får vi ser om de håller hela vägen! :) Dom här mättes till 111cm, 102cm & 103cm. Ni kommer nog få er ett gott skratt nu men de är faktiskt slanggurkan längst ner som mätte 111cm! Hon vägde endast 6,2kg! Snacka om urlekt! Dom andra vägde 6,6kg och 7,8kg. Dom tog på en Shaker Shad ifrån CWC, en Big Bandit - CWC, & en savage butch ifrån savagegear.
Jag vet att även Danne har lyckats bra med sitt fiske! Men om det låter jag honom själv berätta! :)

Skittfiske!/Team Perax, Jon Persson

05 juni, 2010



Ni som var inne i CWC's monter under mässan i Sundsvall noterade säkert "Trummans" privata betesbag? En stor svart rackare med de neongröna bokstäverna BFT på sidan! (Ni som inte var där får väl kolla två gånger på bilden! ;) Detta är senaste nytt ifrån CWC i alla fall och kommer släppas i höst. Jag tog mig friheten att kika lite närmre på "Trummans" exemplar och de må jag säga! En kanonfin väska med fyra stora, rymliga lådor och två stora "hängfack". Dessutom har den sidoväskor som är avtagbara för din hookout, rullar, tång, våg, tafsmaterial osv. osv...
Det jag kanske gillar allra bäst är att botten på väskan och ca:3cm upp på sidan är helt vattentät så man hinner ha bra mycket vatten i båten innan innehållet i väskan blir blött! Två sånna tack! :) Skulle gissa att priset blir ca:700-800:- någonting, men det är verkligen en höftning! Jag ska då lägga undan två lax till hösten så jag kan införskaffa mig två sånna... :)

Såg för övrigt på CWC's hemsida att dom har fåt en jättefin "onlinekatalog"! Kika i den så hittar ni ALLA prylar ni behöver för lyckat Gädd-, Gös, Abborr-, & Laxfiske, Garanterat!

Skittfiske på er!

/Team Perax, Jon Persson